гр. Пловдив, ул. Константин Стоилов 10 (в близост до Джумая Джамия) 0899 406 635

Основите на АмстердамЪ са поставени още през далечната 1927г

Нашатаистория

Амстердам възниква като рибарско селище през XIII в. Според открити документи за първи път името му се споменава през 1275 г, а статут на град получава в началото на XIV в. Постепенно търговските взаимоотношения с Хамбург и района на Балтийско море превръщат Амстердам в търговски град и му извоюват основна роля за развитието на Холандия. От рибарско селище той се превръща в изключително важен пристанищен възел, управляван от съвет на изтъкнати граждани, които определяли повечето управници. Когато през 1585 г. Испания завладява Антверпен, част от населението, заедно с търговската си мрежа се преселва в Амстердам. Малко по-късно там пристигат и португалските евреи и така настъпва холандският Златен век, който поставя началото на същинското развитие на града като културно и търговско ядро.

През 1806 г. в историята на страната решително се намесва Наполеон Бонапарт. Той основава Кралство Холандия и провъзгласява Амстердам за негова столица, както е и до днес. През 1850 г. градът отново започва да разширява територията си. След прокопаването на Нордзееканал холандската столица е обхваната от индустриална революция и стремглаво започва да се развива.

Бохемския дух на Амстердам е пренесен като послание и атмосфера в сърцето на Пловдив. Китен и задушевен, ресторант-градина АмстердамЪ, е подреден за Вас в центъра на града в близост до Джумая Джамия. Тук можете да се потопите в романтичността и свежестта на Амстердам, да задоволите апетита си с интересни кулинарни изкушения, да релаксирате в забързания делник или да дегустирате вина в нашата енотека.

Заповядайте в АмстердамЪ! …пренесете атмосферата и у дома си!


 
 

ПрекрасноИзживяване

Signature Dishes
AmazingDelicious

 

Starters


 

Lunch Sets


 

Ресторант

Бирхале АмстердамЪ осн. 1927г.
Разположил се е във висока старинна къща, превърната в елегантет ресторант с типичния за северна Европа интериор и атмосфера. Там ще откриете истински оазис на добрия вкус.

Виж Галерия

 
 • Много високо ниво на обслужване! Хубава храна, интересни предложения и винаги добре поднесени! Предлага различни видове помещения - всички изискано подредени и приветливи!
  Елица Стоянова
  Елица Стоянова
 • Страхотен ресторант напомнящ всякаш се намирам в Италия,с изгледа който има,с изискана добра подбрана кухня,с обновена вътрешна прохладна градина и най вече ,с перфектното обслужване на персонала,винаги знаят, какво да предложат.
  Александър
  Александър
 • Невероятно място на което можеш да намериш спокойствие,уют и невероятно изискана кухня със страхотно обслужване.Такива места липсват на нормалния клиент. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
  Петър
  Петър
 • Много приятно заведение.Посетихме го с група приятели и определено цялата компания остана доволна от обслужването, менюто, добре приготвените ястия, отбраните вина. Интериора, съчетан с добрата работа на персонала, предразполагат към добро прекарване. Със сигурност пак ще го посетя или препоръчам.
  Попов
  Попов
 

Новини

Събития